Het parcours bevat alle vaste waarden van de voorbije 50 jaar Tweedaagse: veel natuur, veel open ruimte, veel dorpskommen en veel monumenten.

Zaterdag 6 mei

Op zaterdag wagen we ons opnieuw aan 50KM (zoals in 2019) én vertrekken we met deze afstand vanuit Brugge (zoals in 2022). Dit laat ons toe hier een waar uniek en nieuw parcours van te maken.

De andere afstanden (7, 15 en 24KM) blijven vertrekken vanuit Blankenberge.

Zondag 7 mei

Op zondag vertrekken we vanuit Blankenberge en maken we kennis met een nieuw parcours van 32KM.


Rolstoelvriendelijk

Op de 7KM en de 15KM hebben we her en der wat aanpassingen uitgevoerd zodat ook deze rolstoelvriendelijk (en kinderwagenvriendelijk) zijn.

Let wel. Dit alles onder voorbehoud. Pas wanneer de parcours definitief zijn, laten we weten wat wel en wat niet rolstoelvriendelijk is.


Start en aankomst

Starten kan vanaf

  • 7 uur voor de 50 km (tot 9 uur)
    enkel op zaterdag
  • 10 uur voor de 24, 15 en 7 km
    Let wel: de verschillende rustposten, controleposten en bedelingen gaan pas open op deze afstanden vanaf 10 uur.

De aankomst is open vanaf 11 uur tot 18 uur.


Ik wandel groen

De aandacht voor milieu en fairtrade wordt aangehouden. De Tweedaagse wil op dit vlak een voorbeeld blijven voor de andere wandeltochten.

Meer info op Groen wandelen doe je zo.

Ik wandel veilig

We zetten de klemtoon ook op de veiligheid. De wandelaars zullen het ‘Ik wandel veilig’-charter kunnen ondertekenen om daarna het parcours op te gaan. Daarbij houden ze rekening met volgende aandachtspunten: ‘ik let op’, ‘ik stap waar het moet’, ‘ik val op’.

Meer info op Ik wandel veilig.